treehouses

Boomhut, Treehouse, Baumhaus. Drie woorden voor een plek waar je als kind kan dromen over andere werelden, zelfs al ben je al lang geen kind meer.

Ik ben op zoek gegaan naar die ultieme, geheime plek dicht bij de natuur, hoogverheven boven de anderen, waar dromen eerder regel dan uitzondering is. Hoe die plek er uit ziet maakt niet uit, alhoewel; voor de beleving is een mooie plek wel stimulerend. Naast het huis, speelt natuurlijk ook de boom en de plaats van het bouwsel een belangrijke rol.
Op internet zijn veel plaatjes van boomhutten te vinden. De een nog lelijker dan de andere. Gelukkig is er ook veel moois te vinden. Een paar jaar terug was er een bedrijf dat echt hele boomhuizen in stijl bouwde, maar die vond ik nu niet meer terug. Jammer, want mij staat nog steeds het door hen ontworpen boomhuis in Engels-victoriaanse stijl bij. Echt een plaatje. Maar ja, niets is voor eeuwig en bij de selectie die nu te vinden is zitten ook hele mooie bouwwerken (veel speels klassiek, maar ook heel modern), prachtige locaties en natuurlijk een heleboel magnifieke bomen. Het zijn stuk voor stuk bouwwerken voor kinderen en voor volwassenen met nog lekker veel kind in zich. Bij deze boomhutten krijgt de uitspraak "je kunt de boom in" ineens een positieve draai. Nu nog die dikke boom en de perfecte plek zoeken.
Droom hier weg bij de boomhutten.

Related Posts with Thumbnails