Walmor Corrêa


Walmor Corrêa werd geboren in de stad Florianopolis (in Brazillië). Hij werd opgemerkt door een van zijn leraren die hem in contact bracht met de processen van de ontleding van dieren en de interne anatomie van dieren. Zijn precieze anatonomische tekeningen wekten veel lof en werden gaandeweg steeds kunstzinniger.
Hiernaast een afbeelding uit de zogenaamde "Atlas van de mythologische figuren in de wetenschap". De levensgrote prenten zijn wetenschappelijk van opzet, alsof het echte wezens zouden zijn. De wetenschappelijk getekende ingewanden, organen, spieren en botten met begeleidende teksten en een reeks detailuitwerkingen maken het geheel zeer overtuigend.
Naast de prenten heeft Walmor Corrêa ook muziekdozen gemaakt. Skeletten van vogels met subtiele poses creëren een gevoel van dans. Ik vind ze wonderschoon, poëtisch en breekbaar tegelijk. Zo omhuld met een glazen kooi verwijzen ze duidelijk naar oude verzamelkabinetten vol kunst en curiosa waar ik ook zo'n bewondering voor heb.
Walmor Corrêa schept met zijn kunst een wonderlijke wereld waar oude tijden lijken te herleven. Hij vermengd kunst, wetenschap en mythe en creëert daarmee een eigen en verontrustend herkenbare wereld.
De kunst van Walmor Corrêa is te bewonderen op: http://www.walmorcorrea.com.br/indexi.htm

Related Posts with Thumbnails